Søren Gericke



Grydesteg med peberrod



2 kg. oksehøjreb med ben Højrebet lægges i en bradepande, løgene flækkes og 1 kg. store løg lægges rundt om. Salt tilsættes og kødet sættes i ovnen 3 kviste timian i en halv time ved 200 grader. Stegen tages ud af ovnen, 2 appelsiner vendes rundt, og står tildækket i en halv time. Så sættes salt den tilbage i en halv time ved 200 grader, hvorefter man peber skruer ned til 180 grader og steger videre i 25 minutter med ovndøren lidt på klem. * Spørg evt. slagteren om den samlede stegetid. 1 dl. HP-sauce 4 spsk. Wochestersauce Når stegen er færdig, tages den ud og tildækkes med et 2 tsk. Colman's sennep viskestykke indtil servering. 2 dl. æbleeddike 2 syrlige æbler HP-sauce, Wochestersauce, sennep, eddike og æbler skåret i små stykker blandes og serveres til stegen. * Æggene hakkes og røres med smeltet smør og 4 hårdkogte æg peberrod. Eddiken tilsættes til æggene og blandingen 3 spsk. reven peberrod serveres ligeledes til stegen. Tilbehør af dampede ærter 1 dl. sød eddike og asparges. 100 g. smør